Kategorie
-
E-booki
Insulinooporność. Dieta i styl życia
Kompendium wiedzy na temat insulinooporności. Znajdziesz tu proste i sprawdzone sposoby na poprawę zdrowia i samopoczucia. A do tego dostaniesz aż 80 przepi...
-
E-booki
Fluor. Poradnik i lista produktów zawierających fluor
Nigdy wcześniej w historii ludzie nie byli narażeni na tak duże ilości fluoru jak dzisiaj. W latach 50. XX wieku uważano go za składnik odżywczy, który ma k...
-
E-booki
Bisfenole. Poradnik i lista produktów zawierających bisfenole
Badanie z 2019 roku sugeruje, że ludzie z całego świata, którzy regularnie jedzą ryby oraz owoce morza, co tydzień spożywają średnio 5 g plastiku, co odpowi...
-
E-booki
Fenole. Poradnik i lista produktów z wysoką zawartością fenoli
Warzywa, owoce, zboża, soki owocowe, herbata, kawa czy wino – te produkty obfitują w fenole. I choć związki te mogą mieć szereg korzystnych właściwości dla ...
-
E-booki
Histamina – poradnik i lista produktów histaminowych, inhibitorów DAO i wyzwalaczy histaminy
Wszystkie najważniejsze informacje dotyczące histaminy zebrane w jednym miejscu. Wiedza poparta badaniami naukowymi i bardzo obszerne tabele produktów z kom...
-
E-booki
Mykotoksyny – poradnik, tabele, diagnostyka, suplementy
Krótka broszura zawierająca najważniejsze informacje dotyczące mykotoksyn, czyli toksyn wytwarzanych przez pleśnie (grzyby). Wielu z nas jest w życiu codzie...
-
E-booki
Aluminium. Poradnik i lista produktów z wysoką zawartością aluminium
Na co dzień niewielu z nas zwraca uwagę na to, jakich garnków używa do gotowania albo jak przechowuje żywność. Grillujemy na tackach aluminiowych, kanapki p...
-
E-booki
Arsen. Poradnik i lista produktów z wysoką zawartością arsenu
Na co dzień stykamy się z wieloma toksynami. Powietrze, które wdychamy, woda, którą pijemy, oraz żywność, którą spożywamy, zawierają potencjalnie szkodliwe ...
-
E-booki
Aminy biogenne. Poradnik i lista produktów z niską i wysoką zawartością amin
Szacuje się, że około 20% populacji może być nadwrażliwa na działanie amin biogennych. Oznacza to, że organizm nie jest zdolny do przetworzenia nadmiernej i...