fbpx
Szukaj
open close

Witamina D3 – dlaczego jest tak ważna?

Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Tagi

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Witamina D3

Aż 80% społeczeństwa cierpi na niedobór witaminy D3. Jej niedobór zwiększa ryzyko osteoporozy, nowotworów, depresji, problemów hormonalnych i immunologicznych. Ma również negatywny wpływ na możliwości budowania masy mięśniowej. Sprawdź, dlaczego witamina D3 jest tak ważna.

Tysiące publikacji naukowych pokazuje, że witamina D3 może wspomóc proces leczenia niemal we wszystkich schorzeniach – od osteoporozy, przez choroby serca, nowotwory, depresję, aż po choroby autoimmunologiczne czy choroby jelit. Witamina ta ma potężną moc, a jej niedobory mogą doprowadzić do rozwijania się różnych chorób.

Posłuchaj wywiadu z Iwoną Wierzbicką w Radiu Opole:

To może Cię zainteresować:

Prawa autorskie – zapoznaj się!

Autor



Iwona Wierzbicka

Aż 80% społeczeństwa cierpi na niedobór witaminy D3. Jej niedobór zwiększa ryzyko osteoporozy, nowotworów, depresji, problemów hormonalnych i immunologicznych. Ma również negatywny wpływ na możliwości budowania masy mięśniowej. Sprawdź, dlaczego witamina D3 jest tak ważna.

Tysiące publikacji naukowych pokazuje, że witamina D3 może wspomóc proces leczenia niemal we wszystkich schorzeniach – od osteoporozy, przez choroby serca, nowotwory, depresję, aż po choroby autoimmunologiczne czy choroby jelit. Witamina ta ma potężną moc, a jej niedobory mogą doprowadzić do rozwijania się różnych chorób.

Posłuchaj wywiadu z Iwoną Wierzbicką w Radiu Opole:

To może Cię zainteresować:

Prawa autorskie – zapoznaj się!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Autor

Iwona Wierzbicka
25 sierpnia 2013

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Radio Opole – jak nie przytyć w święta?

Potrawy, które serwujemy w trakcie Świąt Wielkanocnych są lżejsze niż te, które zjadamy podczas Bożego Narodzenia - uważa Iwona Wierzbicka, opolska dietetyczka. To nie powinno jednak uśpić naszej czujności za świątecznym stołem.

WIĘCEJ >
mąka migdałowa

Dlaczego mąka migdałowa nie nadaje się do wypieków?

Ponieważ zawiera za dużo kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, które są niestabilne termicznie i atmosferycznie. Jeśli ktoś jest fanem orzechów lub pestek, najlepiej jeśli będzie je spożywał je w formie pierwotnej.

WIĘCEJ >

Witamina D i jej wpływ na organizm

Mnóstwo publikacji naukowych pokazuje, że witamina D może wspomóc proces leczenia niemal we wszystkich schorzeniach – od osteoporozy, przez choroby serca, nowotwory, depresję, aż po choroby autoimmunologiczne czy choroby jelit. Witamina D ma potężną moc,…

WIĘCEJ >

Radio Opole: Co z tym mlekiem?

Czy mleko jest szkodliwe? Jakie mleko najlepiej spożywać? - Iwona Wierzbicka na żywo w Radio Opole.

WIĘCEJ >