![warzywa-i-owoce-w-diecie.jpg warzywa-i-owoce-w-diecie.jpg](https://www.ajwendieta.pl/wp-content/uploads/2016/07/warzywa-i-owoce-w-diecie.jpg)
![warzywa-i-owoce-w-diecie.jpg warzywa-i-owoce-w-diecie.jpg](https://www.ajwendieta.pl/wp-content/uploads/2016/07/warzywa-i-owoce-w-diecie.jpg)
Dlaczego warto mieć warzywa i owoce w swojej diecie? Warzywa i owoce w diecie dostarczają nam składników mineralnych, niezbędnych do prawidłowiej pracy organizmu. Warto wykorzystywać ekologiczne i sezonowe warzywa i owoce, o których wiemy, że nie były pryskane. Kiedy i w jaki sposób należy spożywać warzywa i owoce? Z czym nie powinniśmy ich łączyć, aby nie mieć balona w brzuchu? Czasem popełniamy błędy, o których nie wiemy, a niewielka zmiana może spowodować ogromną poprawę naszego samopoczucia. Pamiętajmy również, że dzisiejsze warzywa i owoce zawierają do 80% mniej witamin i minerałów, niż jeszcze 50 lat temu. Należy dobierać je starannie. Jemy przecież po to, aby się wchłaniało, a nie wydalało. Iwona Wierzbicka dla Radio Opole.
Materiały, które również mogą Cię zainteresować:
- Fruktoza – cukier gorszy od cukru
- Zmiany żywieniowe na przestrzeni wieków
- Webinarium 4 – Witaminy i minerały (cz.1)
Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz.
Autor
![](https://www.ajwendieta.pl/wp-content/uploads/2018/11/Iwona-Wierzbicka-avatar-ajwendieta-pl-150x150.jpg)
![](https://www.ajwendieta.pl/wp-content/uploads/2018/11/Iwona-Wierzbicka-avatar-ajwendieta-pl-150x150.jpg)
Iwona Wierzbicka
Dlaczego warto mieć warzywa i owoce w swojej diecie? Warzywa i owoce w diecie dostarczają nam składników mineralnych, niezbędnych do prawidłowiej pracy organizmu. Warto wykorzystywać ekologiczne i sezonowe warzywa i owoce, o których wiemy, że nie były pryskane. Kiedy i w jaki sposób należy spożywać warzywa i owoce? Z czym nie powinniśmy ich łączyć, aby nie mieć balona w brzuchu? Czasem popełniamy błędy, o których nie wiemy, a niewielka zmiana może spowodować ogromną poprawę naszego samopoczucia. Pamiętajmy również, że dzisiejsze warzywa i owoce zawierają do 80% mniej witamin i minerałów, niż jeszcze 50 lat temu. Należy dobierać je starannie. Jemy przecież po to, aby się wchłaniało, a nie wydalało. Iwona Wierzbicka dla Radio Opole.
Materiały, które również mogą Cię zainteresować:
- Fruktoza – cukier gorszy od cukru
- Zmiany żywieniowe na przestrzeni wieków
- Webinarium 4 – Witaminy i minerały (cz.1)
Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz.
Autor
Tagi
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Radio Opole – Obalamy Mity Dietetyczne
Iwona Wierzbicka dla Radia Opole o mitach dietetycznych, zaletach diety Paleo, o adaptacji człowieka do współczesnych warunków, gdzie żywność zmieniła się na gorszą jakościowo. Dowiedz się jakie produkty najlepiej wybierać oraz jak wpływa na organizm
WIĘCEJ >Radio Opole – Aktywny i świadomy wypoczynek
Iwona Wierzbicka dla Radio Opole o aktywnym wypoczynku i jego prozdrowotnych profitach. Aktywny fizycznie człowiek lepiej funkcjonuje, jest bardziej świadomy swojego ciała i ma więcej chęci do życia.
WIĘCEJ >Radio Opole: grzyby
Radio Opole Żyj Zdrowo i Kolorowo: Grzyby - czy zawierają jakieś wartości odżywcze? Dostarczają nam sporej ilości witamin z grupy B, zwłaszcza pirydoksyny (wit B6), niacyny (wit PP), ryboflawiny (wit B2)
WIĘCEJ >Radio Opole: rodzinne posiłki, dziecięca otyłość
Rodzinne posiłki, jak jemy, o słodyczach, przekąskach, otyłości, chodzeniu w gości. O chemii w jedzeniu i jej wpływie na zdrowie dzieci w przyszłości.
WIĘCEJ >