fbpx
logo
Szukaj
open close

Radio Opole: Ekologia i zdrowy styl życia

Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Tagi

Postaw mi kawę na buycoffee.to
radioopoleekologia.jpg

Czy w dzisiejszych czasach możliwe jest życie ekologiczne? Tak dlaczego nie… Wystarczy troszkę na początku zadać sobie trudu, a później jest coraz łatwiej. W audycji o tym dlaczego mięso z dzika nie zawsze jest zdrowe i dlaczego czasami lepiej wybierać sarninę, gdzie kupować mięso, jak przeżyć bez szamponu i odżywki do włosów, co kryje się w sklepowych kiełkach i jogurtach. Czy warzywa i owoce są zdrowe, jak zmniejszyć ilość chemii. Dlaczego to co jemy ma wpływ na nasze zdrowie i na nasze geny, co to jest modyfikacja genu MTHFR. Jak odżywianie się babci może mieć wpływ na wnuki. Czy możliwe jest prowadzenie domu bez tradycyjnej chemii tylko przy pomocy sody oczyszczonej i kwasku cytrynowego. Jak naturalnie zadbać o ciało i twarz, co z kremami z filtrami. Jak korzystać z lasu i co nam daje las, jakie znaczenie ma sortowanie śmieci i ich nie wyrzucanie w lesie. Program prowadzi Katarzyna Zawadzka, a gośćmi są: Iwona Wierzbicka – dietetyk kliniczny, Marcin Kurek leśnik i myśliwy z Nadleśnictwa Turawa oraz Justyna Weight fanka ekologicznego stylu życia.

 

Radio Opole -Iwona Wierzbicka

Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz.

Autor



Iwona Wierzbicka

Czy w dzisiejszych czasach możliwe jest życie ekologiczne? Tak dlaczego nie… Wystarczy troszkę na początku zadać sobie trudu, a później jest coraz łatwiej. W audycji o tym dlaczego mięso z dzika nie zawsze jest zdrowe i dlaczego czasami lepiej wybierać sarninę, gdzie kupować mięso, jak przeżyć bez szamponu i odżywki do włosów, co kryje się w sklepowych kiełkach i jogurtach. Czy warzywa i owoce są zdrowe, jak zmniejszyć ilość chemii. Dlaczego to co jemy ma wpływ na nasze zdrowie i na nasze geny, co to jest modyfikacja genu MTHFR. Jak odżywianie się babci może mieć wpływ na wnuki. Czy możliwe jest prowadzenie domu bez tradycyjnej chemii tylko przy pomocy sody oczyszczonej i kwasku cytrynowego. Jak naturalnie zadbać o ciało i twarz, co z kremami z filtrami. Jak korzystać z lasu i co nam daje las, jakie znaczenie ma sortowanie śmieci i ich nie wyrzucanie w lesie. Program prowadzi Katarzyna Zawadzka, a gośćmi są: Iwona Wierzbicka – dietetyk kliniczny, Marcin Kurek leśnik i myśliwy z Nadleśnictwa Turawa oraz Justyna Weight fanka ekologicznego stylu życia.

 

Radio Opole -Iwona Wierzbicka

Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz.

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Autor

Iwona Wierzbicka
19 sierpnia 2015

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Radio Opole – Zdrowo na wiosnę

Iwona Wierzbicka dla Radio Opole o tym jak zmienić swój styl życia na zdrowy, jak dobrać aktywność fizyczną, jakie produkty wybierać. Dowiedz się jak walczyć ze stresem dzięki odpowiednim doborze wysiłku i prawidłowej, zdrowej diety.

WIĘCEJ >
odchudzanie, dieta, jak schudnąć, wiosna

Wiosna idzie – czas na odchudzanie

Zmień życie raz na zawsze na lepsze, pokochaj swój nowy styl życia, pokochaj "nowe" jedzenie, naucz się robić zakupy, naucz się przygotowywać posiłki, poświęć na to 1 miesiąc swojego życia, a już nigdy co wiosnę

WIĘCEJ >

Radio Opole – Obalamy Mity Dietetyczne

Iwona Wierzbicka dla Radia Opole o mitach dietetycznych, zaletach diety Paleo, o adaptacji człowieka do współczesnych warunków, gdzie żywność zmieniła się na gorszą jakościowo. Dowiedz się jakie produkty najlepiej wybierać oraz jak wpływa na organizm

WIĘCEJ >
konserwa, puszka

Konserwy – dlaczego lepiej na nie uważać?

Konserwy – co z nim jest nie tak? Dlaczego powinno się na nie uważać? Sprawdź, co warto wiedzieć na ten temat. Clostridium botulinum Clostridium botulinum jest Gram-dodatnią laseczką wytwarzającą toksynę o nazwie botulina, zwaną potocznie…

WIĘCEJ >