Zupa zimowa z dyni
Zupa zimowa z dyni
Przygotowanie
- Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę
- Myjemy i kroimy pozostałe warzywa
- Zagotowujemy bulion mięsny i dodajemy wszystkie warzywa
- Gotujemy je przez 30 min, następnie miksujemy blenderem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z dynią.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (1500 ml)
- Dynia Hokkaido (świeża) (800 g)
- Brokuł (140 g)
- Por (140 g)
- Marchew (135 g)
- Czosnek (15 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.