Zupa ziemniaczana
Zupa ziemniaczana
Przygotowanie
- Wszystkie warzywa po obraniu i umyciu kroimy w dużą kostkę
- Na maśle klarowanego podsmażamy cebulę i ziemniaki
- Dodajemy łyżeczkę curry
- W osobnym garnku gotujemy w bulionie marchewkę i por
- Po 15 minutach dodajemy podsmażone ziemniaki z cebulą i gotujemy kolejne 15 minut
- Po tym czasie warzywa powinny być miękkie
- Za pomocą blendera miksujemy je na krem
- Doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (800 ml)
- Ziemniak (400 g)
- Cebula (210 g)
- Marchew (180 g)
- Por (140 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Curry w proszku (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.