fbpx
Szukaj
open close

Zupa żeberkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c053114c5-341c-49f3-98f3-5fb0521db1dc
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa żeberkowa

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy i kroimy w kostkę (ziemniaki obieramy później lub umieszczamy w misce z zimną wodą, aby nie ściemniały)
  • Żeberka dzielimy na porcję, przenosimy do garnka i zalewamy bulionem
  • Dodajemy warzywa (poza ziemniakami) oraz sól i gotujemy pod przykryciem przez ok. 1,5 godz. (na małym ogniu)
  • Po tym czasie dodajemy ziemniaki oraz kaszę i gotujemy przez ok. 20-25 minut (do miękkości)
  • Następnie dolewamy śmietankę, zagotowujemy i wyłączamy kuchenkę
  • Dodajemy przyprawy oraz posiekaną zieleninę i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia żeberek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Rosół z gęsi (2000 ml)
  • Wieprzowina żebra (600 g)
  • Ziemniak (600 g)
  • Cebula (210 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Śmietanka kremówka 30% (50 ml)
  • Marchew (45 g)
  • Kasza jęczmienna pęczak (30 g)
  • Czosnek (15 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Duszone żeberka z kapustą

Żeberka dokładnie oczyszczamy i osuszamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy żeberka i zaczynamy smażyć Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i (…)

WIĘCEJ >

Żeberka z ziemniakami

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Żeberka kroimy w paski (w zależności od tego, jak duże chcemy mieć kawałki) (…)

WIĘCEJ >

Żeberka z włoszczyzną i chorizo

Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć pokrojoną w cienkie plasterki kiełbaskę chorizo. W tym czasie można przygotować żeberka (umyć i (…)

WIĘCEJ >

Frittata z żeberkami wieprzowymi

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Marchew i pietruszkę obrać pokroić w kostkę Żeberka obrać z kości i pokroić (…)

WIĘCEJ >

Duszone żeberka wieprzowe w miodzie i musztardzie z kaszą jaglaną i kapustą modrą

Zaczynamy od tego, że włączamy piekarnik na 180 stopni Obieramy marchew, pietruszkę cebulę, czosnek i kroimy w grubą kostkę Żeberka (…)

WIĘCEJ >