Zupa z papryką i kalarepą
Zupa z papryką i kalarepą
Przygotowanie
- Bulion zagotowujemy
- Mięso kroimy w kostkę, wrzucamy do bulionu, dodajemy przyprawy i gotujemy przez ok. 45 minut
- Kalarepę oraz cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Papryki kroimy w kostkę
- Do garnka z mięsem dodajemy kalarepę i paprykę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty, a następnie przenosimy do garnka z mięsem
- Całość mieszamy i gotujemy przez ok. 1 godz.
- Zupę nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (250 ml)
- Kalarepa (200 g)
- Cebula (105 g)
- Wieprzowina łopatka (80 g)
- Papryka czerwona (80 g)
- Papryka żółta (40 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (40 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Olej MCT (15 ml)
- Liść laurowy (1 g)
- Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
- Majeranek suszony (0.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Kurkuma w proszku (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.