Zupa z ogórkiem kiszonym, marchewką i kurczakiem
Zupa z ogórkiem kiszonym, marchewką i kurczakiem
Przygotowanie
- Mięso kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy przez ok. 6-7 minut
- W garnku zagotowujemy bulion
- Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
- Marchew oraz pietruszkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach do miski
- Ogórki ścieramy na grubych oczkach tarki do osobnej miski
- Do garnka z bulionem dodajemy ziemniaki, marchew oraz pietruszkę i gotujemy przez ok. 20 minut (do miękkości warzyw)
- Dodajemy ogórki wraz z wodą i gotujemy przez ok. 10 minut
- Dodajemy mięso, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 2-4 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (1500 ml)
- Ziemniak (500 g)
- Ogórek kiszony (300 g)
- Kurczak pierś (150 g)
- Marchew (135 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.