Zupa z krabów i kukurydzy
Zupa z krabów i kukurydzy
Przygotowanie
- Cebulę i zieleninę drobno siekamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydze i podsmażamy przez ok. 1 minutę
- Dolewamy bulion (pozostawiamy ok. pół szklanki) i zagotowujemy
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut
- Dodajemy mięso z kraba oraz zieleninę i całość dokładnie mieszamy
- Do miski wlewamy pozostały bulion, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy
- Mieszankę z mąką wlewamy na patelnię, dokładnie mieszamy i gotujemy przez ok. 2 minuty
- Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (1500 ml)
- Kukurydza w zalewie (słoik) (400 g)
- Krab (świeży) (140 g)
- Cebula dymka (60 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Mąka kukurydziana (12 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.