Zupa szczawiowa z jajem (na wywarze kostnym)
Zupa szczawiowa z jajem (na wywarze kostnym)
Przygotowanie
- Szczaw wypłukać i pokroić
- Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę
- Dodajemy pokrojony szczaw
- Zalewamy rosołem
- Wyciskamy sok z cytryny do garnka
- Lekko solimy i pieprzymy
- Gotujemy 10 min
- Próbujemy i doprawiamy
- Każde jajko kroimy na ćwiartki i nakładamy na talerze
- Zalewamy jajka gorącą zupą
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Bulion kostny (500 ml)
- Jajo kurze (153 g)
- Szczaw (125 g)
- Cebula (105 g)
- Cytryna (20 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.