Zupa pomidorowa z warzywami (wegańska/wegetariańska)
Zupa pomidorowa z warzywami (wegańska/wegetariańska)
Przygotowanie
- Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać
- Wszystkie warzywa pokroić w kostkę
- Rozgrzewamy w garnku tłuszcz i wrzucamy pokrojone warzywa
- Podsmażamy 5 min
- Dodajemy pomidory
- Dusimy 5 min
- Zalewamy bulionem
- Gotujemy 20 min
- Doprawiamy solą i pieprzem
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (250 ml)
- Pomidor w puszce (200 g)
- Marchew (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Cebula (25 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.