Zupa pomidorowa z warzywami
Zupa pomidorowa z warzywami
Przygotowanie
- Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać
- Wszystkie warzywa pokroić w kostkę
- Rozgrzewamy w garnku tłuszcz i wrzucamy pokrojone warzywa
- Podsmażamy 5 min
- Dodajemy pomidory
- Dusimy 5 min
- Zalewamy rosołem
- Gotujemy 20 min
- Doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Staraj się sięgać po pomidory znajdujące się w słoiku, ponieważ te w puszce akumulują dużo toksyn (jest to cenna informacja dla osób zatrutych metalami ciężkimi).
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy pomidorowej.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (250 ml)
- Pomidor w puszce (200 g)
- Marchew (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Cebula (25 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.