Zupa pomidorowa z algami i szczypiorem
Zupa pomidorowa z algami i szczypiorem
Przygotowanie
- Szczypior drobno kroimy
- Nori opiekamy przez kilka sek. z każdej strony nad otwartym ogniem
- Następnie kroimy nori w kostkę o boku ok. 1 cm
- Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w ćwiartki i usuwamy pestki
- Do garnka wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia
- Do gorącego bulionu wkładamy nori oraz pomidory i gotujemy przez ok. 4-5 minut (na małym ogniu)
- Garnek ściągamy z kuchenki, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy
- Zupę nalewamy do misek i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z algami.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (1200 ml)
- Pomidor (340 g)
- Szczypior (15 g)
- Sos sojowy (10 g)
- Nori (7.5 g)
- Olej sezamowy ekologiczny (3 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.