Zupa paprykowo-kalarepowa
Zupa paprykowo-kalarepowa
Przygotowanie
- Do garnka wlewamy bulion
- Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do garnka
- Dodajemy przyprawy i gotujemy przez ok. 45 minut
- Kalarepę obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do garnka
- Paprykę kroimy w kostkę i przenosimy do garnka
- Cebulę drobno siekamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Podsmażoną cebulę przenosimy do garnka i całość gotujemy przez ok. 1 godz. (do miękkości)
- Zupę nalewamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zup.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (500 ml)
- Kalarepa (165 g)
- Cebula (105 g)
- Wieprzowina łopatka (80 g)
- Papryka zielona (70 g)
- Papryka żółta (50 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (40 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Liść laurowy (1 g)
- Ziele angielskie – ziarno (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.