fbpx
Szukaj
open close

Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc4350d85-9649-4f2d-a1cb-e9d9deb5dcc5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym

Przygotowanie

  • Siekamy cebulę i pora
  • Podsmażamy posiekane warzywa w garnku na oleju kokosowym
  • Obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki
  • Do garnka dodajemy ziemniaki
  • następnie wlewamy bulion
  • Gotujemy do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie
  • Ogórki kroimy w plastry
  • Wrzucamy je do garnka
  • Miksujemy na gładką masę
  • Na koniec dodajemy mleko kokosowe, zmiażdżony czosnek, sól oraz pieprz
  • Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Ogórek kiszony (240 g)
  • Ziemniak (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Por (30 g)
  • Mleko kokosowe (30 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Koper (świeży) (12 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Rosół – bulion mięsny

Korpus i wołowinę wrzucić do garnka Zalać ZIMNĄ wodą do wysokości połowy garnka Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części (…)

WIĘCEJ >

Zupa ogórkowa

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa (…)

WIĘCEJ >