Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym
Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym
Przygotowanie
- Siekamy cebulę i pora
- Podsmażamy posiekane warzywa w garnku na oleju kokosowym
- Obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki
- Do garnka dodajemy ziemniaki
- następnie wlewamy bulion
- Gotujemy do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie
- Ogórki kroimy w plastry
- Wrzucamy je do garnka
- Miksujemy na gładką masę
- Na koniec dodajemy mleko kokosowe, zmiażdżony czosnek, sól oraz pieprz
- Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (1000 ml)
- Ogórek kiszony (240 g)
- Ziemniak (150 g)
- Cebula (105 g)
- Por (30 g)
- Mleko kokosowe (30 ml)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Koper (świeży) (12 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.