fbpx
Szukaj
open close

Zupa krem z pomidorów i papryki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c158cb841-a4fa-465e-802f-900a904421b8-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa krem z pomidorów i papryki

Przygotowanie

  • Na głębokiej patelni podsmażamy drobno posiekanego pora, czosnek, pokrojoną paprykę i pomidory (warzywa bez skóry).
  • Dodajemy odrobinę wody i passatę.
  • Całość dusimy pod przykryciem ok. 40 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
  • Zawartość patelni blendujemy na krem.
  • Doprawiamy do smaku i podajemy posypując pestkami dyni.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych zup z dodatkiem pomidorów i papryki.

Autor

Maja Wlazły
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 7
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (690 g)
  • Pomidor malinowy (600 g)
  • Passata pomidorowa (500 g)
  • Por (140 g)
  • Woda (100 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Pestki dyni obrane (10 g)
  • Sól himalajska (2.5 g)
  • Bazylia suszona (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Patelnia - głęboka, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Krem z pieczonej papryki i pomidora

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Pomidora kroimy w ćwiartki (wycinamy głąb), a paprykę w kostkę (nasiona wyrzucamy) Do (…)

WIĘCEJ >

Krem z pomidorów i papryki

Papryki kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne. Cebulę obieramy z łupiny. Warzywa układamy w żaroodpornym naczyniu wyłożonym papierem do pieczenia (…)

WIĘCEJ >

Krem z pomidorów z dressingiem ziołowym

Obrać warzywa i pokroić w kostkę W dużym garnku rozgrzać tłuszcz  Najpierw wrzucić do garnka cebule, smażyć 2 minuty Dorzucić (…)

WIĘCEJ >