Zupa krem z pomidorów i papryki
Zupa krem z pomidorów i papryki
Przygotowanie
- Na głębokiej patelni podsmażamy drobno posiekanego pora, czosnek, pokrojoną paprykę i pomidory (warzywa bez skóry).
- Dodajemy odrobinę wody i passatę.
- Całość dusimy pod przykryciem ok. 40 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
- Zawartość patelni blendujemy na krem.
- Doprawiamy do smaku i podajemy posypując pestkami dyni.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych zup z dodatkiem pomidorów i papryki.
Autor
Lista składników
- Papryka czerwona (690 g)
- Pomidor malinowy (600 g)
- Passata pomidorowa (500 g)
- Por (140 g)
- Woda (100 ml)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Czosnek (10 g)
- Pestki dyni obrane (10 g)
- Sól himalajska (2.5 g)
- Bazylia suszona (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.