Zupa krem z marchewki i pietruszki
Zupa krem z marchewki i pietruszki
Przygotowanie
- Marchew oraz pietruszkę obieramy i kroimy na kawałki
- Por kroimy w piórka
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dodajemy marchew oraz pietruszkę, dolewamy wodę i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości warzyw)
- W razie potrzeby dolewamy więcej wody
- Następnie dodajemy przyprawy i całość dokładnie blendujemy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup krem.
Autor
Lista składników
- Woda (250 ml)
- Marchew (90 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Por (35 g)
- Masło (15 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
- Papryka ostra mielona (proszek) (0.5 g)
- Curry w proszku (0.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.