Zupa krem z marchewki
Zupa krem z marchewki
Przygotowanie
- Warzywa myjemy i obieramy
- Odkładamy 10 marchewek na bok
- 3 marchewki oraz pozostałą włoszczyznę wrzucany do garnka z gotującą się wodą i gotujemy na małym ogniu
- Po 30 minutach dodajemy przyprawy, a także pozostałe marchewki.
- Gdy wszystkie warzywa będą miękkie, dodajemy mleko kokosowe i gotujemy jeszcze kilka minut
- Wyłączamy palnik i czekamy, aż zupa przestygnie
- Całość blendujemy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych zup z dodatkiem marchewki.
Autor
Lista składników
- Woda (750 ml)
- Marchew (380 g)
- Mleko kokosowe (150 ml)
- Cebula (105 g)
- Seler korzeń (90 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Por (70 g)
- Czosnek (5 g)
- Włoszczyzna suszona (3 g)
- Imbir w proszku (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.