Zupa krem z krewetkami
Zupa krem z krewetkami
Przygotowanie
- Kalafior dzielimy na różyczki
- Cukinię kroimy w kostkę
- Warzywa przenosimy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy przez ok. 10-12 minut (do miękkości)
- Wyłączamy kuchenkę, dolewamy mleko kokosowe, dodajemy sok z cytryny oraz tłuszcz i całość dokładnie blendujemy
- Krewetki gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty, a następnie odcedzamy
- Do kremu dodajemy krewetki oraz sól i całość podgrzewamy przez ok. 3-4 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.
Autor
Lista składników
- Kalafior (400 g)
- Cukinia zielona (300 g)
- Krewetka koktajlowa (świeża) (300 g)
- Bulion mięsny (200 ml)
- Mleko kokosowe (125 ml)
- Smalec z gęsi (24 g)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.