Zupa krem z grillowanych warzyw (na wywarze kostnym)
Zupa krem z grillowanych warzyw (na wywarze kostnym)
Przygotowanie
- Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem)
- Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski
- Cukinię pokroić w plastry
- Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry
- Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu
- Smażymy część warzyw po kilka minut z każdej strony i przekładamy do garnka
- Na patelnię dodajemy resztę tłuszczu i dosmażamy resztę warzyw
- Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy 30 minut
- Miksujemy blenderem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Bulion kostny (500 ml)
- Cukinia zielona (150 g)
- Papryka czerwona (115 g)
- Cebula (105 g)
- Marchew (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Czosnek (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.