Zupa krem z brokułu z płatkami migdałowymi i bazylią
Zupa krem z brokułu z płatkami migdałowymi i bazylią
Przygotowanie
- Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Brokuł dzielimy na różyczki i przenosimy do garnka
- Dolewamy bulion oraz mleko kokosowe, przykrywamy pokrywką i całość gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości)
- Wyłączamy kuchenkę, dodajemy żółtko i całość blendujemy
- Zupę nalewamy na talerze i posypujemy płatkami migdałowymi oraz posiekaną zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zup.
Autor
Lista składników
- Brokuł (250 g)
- Bulion mięsny (250 ml)
- Mleko kokosowe (115 ml)
- Cebula (105 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Płatki migdałowe (30 g)
- Jajo żółtko (20 g)
- Bazylia (świeża) (9 g)
- Czosnek (5 g)
- Pieprz czarny (1 g)
- Sól kłodawska (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.