Zupa kasztanowa na wywarze kostnym
Zupa kasztanowa na wywarze kostnym
Przygotowanie
- Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody
- Por kroimy w półksiężyce
- Rozgrzewamy w garnku tłuszcz
- Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty
- Dorzucamy kasztany
- Dolewamy rosół
- Gotujemy 10 minut
- Miksujemy blenderem
- Doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy kasztanowej.
Autor
Lista składników
- Bulion kostny (500 ml)
- Kasztan jadalny (w całości) (200 g)
- Por (35 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.