Zupa kalafiorowa z serem
Zupa kalafiorowa z serem
Przygotowanie
- Kalafior dzielimy na różyczki
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy kalafiora oraz cebulę i podsmażamy przez ok. 10 minut (do momentu, aż się zarumienią)
- Dolewamy bulion, dodajemy przyprawy i zagotowujemy
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości warzyw)
- Wyłączamy kuchenkę, dodajemy śmietanę i całość dokładnie blendujemy do momentu uzyskania jednolitego kremu
- Zupę nalewamy na talerze i podajemy z serem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (500 ml)
- Kalafior (440 g)
- Ser Gorgonzola (200 g)
- Śmietanka kremówka 30% (125 ml)
- Cebula (50 g)
- Masło (30 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Gałka muszkatołowa mielona (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.