fbpx
Szukaj
open close

Zupa jarzynowa z topinamburem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc982281c-ab63-4517-baae-269c94bedcb5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa jarzynowa z topinamburem

Przygotowanie

  • Włoszczyznę obieramy i kroimy w paski lub ścieramy na tarce o grubych oczkach
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy włoszczyznę
  • Dodajemy oczyszczony topinambur
  • Zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości ok. 20 – 25 min

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Topinambur bulwa (400 g)
  • Marchew (135 g)
  • Seler korzeń (90 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Por (70 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Zupa szpinakowa z topinamburem

Pokrojony w plastry por dusimy w garnku na rozgrzanej oliwie Dodajemy rozdrobniony na kawałki szpinak, czekamy do momentu aż się (…)

WIĘCEJ >

Zupa krem z topinamburu

Z warzyw i przypraw ugotować bulion warzywny. Do wywaru dodać pokrojonego pora i drobno pokrojony (wcześniej obrany) topinambur. Gotować około (…)

WIĘCEJ >

Rosół – bulion mięsny

Korpus i wołowinę wrzucić do garnka Zalać ZIMNĄ wodą do wysokości połowy garnka Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części (…)

WIĘCEJ >