Zupa jarzynowa z topinamburem
Zupa jarzynowa z topinamburem
Przygotowanie
- Włoszczyznę obieramy i kroimy w paski lub ścieramy na tarce o grubych oczkach
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy włoszczyznę
- Dodajemy oczyszczony topinambur
- Zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości ok. 20 – 25 min
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (500 ml)
- Topinambur bulwa (400 g)
- Marchew (135 g)
- Seler korzeń (90 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Por (70 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.