Zupa jarzynowa z kaszą
Zupa jarzynowa z kaszą
Przygotowanie
- Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
- Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część)
- Marchew z ziemniakiem obieramy i kroimy w kostkę
- Seler kroimy w kostkę
- W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz por i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
- Dodajemy marchew z ziemniakiem oraz seler i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
- Dolewamy bulion, dosypujemy kaszę i zagotowujemy
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 40 minut (do miękkości kaszy)
- Zieleninę drobno siekamy
- Zupę nakładamy do misek i posypujemy zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (1500 ml)
- Kasza jęczmienna pęczak (200 g)
- Por (140 g)
- Cebula (105 g)
- Ziemniak (75 g)
- Marchew (45 g)
- Seler naciowy (45 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Czosnek (5 g)
- Koper (świeży) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.