Zupa jarzynowa
Zupa jarzynowa
Przygotowanie
- Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zapałkę
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę
- Por przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półksiężyce
- Selera naciowego kroimy w półksiężyce
- Pietruszkę zieloną pokroić jak najdrobniej
- Bierzemy garnek i rozgrzewamy w nim tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z porem i podsmażamy 2-3 min
- Dodajemy marchew, seler i pietruszkę korzeniową
- Podsmażamy 3-4 min
- Zalewamy rosołem
- Gotujemy 15 min na małym ogniu
- Doprawiamy solą i pieprzem
- Nalewamy zupę w talerze i posypujemy zieloną pietruszką
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy jarzynowej.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (500 ml)
- Cebula (50 g)
- Marchew (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Por (35 g)
- Seler naciowy (25 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.