fbpx
Szukaj
open close

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c51a93138-129e-46b2-9230-f4faabea9e58
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem

Przygotowanie

  • Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy kurczaka i zasmażamy 2 –3 min
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem i zasmażamy 2 min
  • Dodajemy szpinak i imbir
  • Mieszamy
  • Zalewamy bulionem
  • Gotujemy 15 min
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Możemy dodać trochę świeżej kolendry do dekoracji i polepszenia smaku zupy (już porcyjnie w każdy talerz)

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu czarnego.

Uwagi

Zawsze warto mieć większe zapasy bulionów w lodówce, dzięki czemu przyrządzenie zupy odbywa się w bardzo szybki sposób.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (400 ml)
  • Kurczak pierś (200 g)
  • Szpinak (100 g)
  • Cebula (50 g)
  • Masło klarowane ghee (7 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem (na wywarze kostnym)

Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy (…)

WIĘCEJ >

Rosół z gęsi

Zaczynamy od tego, że bierzemy litrową plastikową butelkę Wlewamy do niej zimną wodę, zakręcamy i wkładamy do zamrażalnika Gęś kładziemy (…)

WIĘCEJ >

Rosół – bulion mięsny

Korpus i wołowinę wrzucić do garnka Zalać ZIMNĄ wodą do wysokości połowy garnka Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części (…)

WIĘCEJ >