Zupa gulaszowa z dynią
Zupa gulaszowa z dynią
Przygotowanie
- Na oleju podsmażamy skrojoną cebulkę, po czym dodajemy posiekany czosnek i drobno pokrojoną marchewkę.
- Po paru minutach dodajemy pokrojone w dużą kostkę paprykę i ziemniaki i ponownie smażymy, mieszając ok. 5 minut.
- Następnie wrzucamy startą na dużych oczkach obraną cukinię, puree z dyni i zalewamy całość bulionem.
- Dodajemy wszystkie przyprawy, mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez ok. 30 minut.
- Na koniec doprawiamy solą i sokiem z cytryny.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Przepis na purée z dyni znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (500 ml)
- Cukinia zielona (300 g)
- Purée z dyni (przecier) (200 g)
- Papryka czerwona (115 g)
- Ziemniak (75 g)
- Cebula (50 g)
- Marchew (45 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Sok z cytryny (bio) (10 ml)
- Czosnek (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1 g)
- Tymianek suszony (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.