Zupa grzybowa z ziemniakami
Zupa grzybowa z ziemniakami
Przygotowanie
- Grzyby wrzucamy do garnka, zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na ok. 8 godz. (a najlepiej na całą noc)
- Po tym czasie wstawiamy garnek na kuchenkę i gotujemy przez ok. 1 godz.
- Dolewamy bulion i całość blendujemy na jednolitą konsystencję
- Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut (do miękkości)
- Następnie ziemniaki wraz z wodą przelewamy do garnka z kremową zupą grzybową
- Dodajemy przyprawy i mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy grzybowej.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (2500 ml)
- Ziemniak (1000 g)
- Woda (1000 ml)
- Borowik suszony (50 g)
- Podgrzybek suszony (50 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.