Zupa grzybowa (wegańska/wegetariańska)
Zupa grzybowa (wegańska/wegetariańska)
Przygotowanie
- Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę
- Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min
- Wrzucamy grzyby
- Smażymy 5 min
- Zalewamy rosołem
- Gotujemy 15 min
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy grzybowej.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (500 ml)
- Podgrzybek (świeży) (100 g)
- Borowik (świeży) (50 g)
- Cebula (50 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.