Zupa dyniowo – kokosowa zakwaszona pigwami
Zupa dyniowo – kokosowa zakwaszona pigwami
Przygotowanie
- Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz
- Obieramy cebulę, kroimy w kostkę, podsmażamy 2 min
- Dynię obieramy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę
- Dodajemy do cebuli
- Podsmażamy 2 minuty
- Zalewamy rosołem i mlekiem kokosowym
- Pigwę kroimy na 4 części, usuwamy pestki
- Dodajemy do zupy
- Gotujemy 30 min
- Blendujemy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu czarnego.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy dyniowej.
Autor
Lista składników
- Pigwa (500 g)
- Bulion mięsny (500 ml)
- Dynia Hokkaido (świeża) (280 g)
- Mleko kokosowe (125 ml)
- Cebula (50 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.