Zupa dyniowa
Zupa dyniowa
Przygotowanie
- Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C
- Dynię obieramy i kroimy w kostkę, skraplamy oliwą, wrzucamy do naczynia żaroodpornego, solimy
- Wlewamy do dyni 1 szklankę bulionu
- Pieczemy około 90 minut
- Po tym czasie przekładamy dynię do garnka i wlewamy resztę bulionu
- Dusimy na małym ogniu około 20 minut
- Miksujemy zupę blenderem na gładki krem
- Dodajemy sól, pieprz, szczypior i masło
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajduję się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Dynia Hokkaido (świeża) (800 g)
- Bulion jarski (625 ml)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Szczypiorek (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.