fbpx
Szukaj
open close

Zupa dyniowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd99a1091-2892-47dd-9252-b4b23c8913ca
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa dyniowa

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C
  • Dynię obieramy i kroimy w kostkę, skraplamy oliwą, wrzucamy do naczynia żaroodpornego, solimy
  • Wlewamy do dyni 1 szklankę bulionu
  • Pieczemy około 90 minut
  • Po tym czasie przekładamy dynię do garnka i wlewamy resztę bulionu
  • Dusimy na małym ogniu około 20 minut
  • Miksujemy zupę blenderem na gładki krem
  • Dodajemy sól, pieprz, szczypior i masło

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajduję się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Dynia Hokkaido (świeża) (800 g)
  • Bulion jarski (625 ml)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Krem z dyni z mleczkiem kokosowym

Dynie pieczemy przez około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180-200 st. C Następnie obieramy ze skóry i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i (…)

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – kokosowa zakwaszona pigwami

Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz Obieramy cebulę, kroimy w kostkę, podsmażamy 2 min Dynię obieramy, usuwamy pestki, kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Zupa krem z dyni

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy (…)

WIĘCEJ >