Zupa czosnkowo-jaglana
Zupa czosnkowo-jaglana
Przygotowanie
- Orzechy moczymy w wodzie (najlepiej przez całą noc – około 8 godzin)
- Czosnek obieramy i siekamy
- Obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę
- Kaszę jaglaną przepłukujemy i sparzamy
- W garnku zagotowujemy bulion i dodajemy kaszę
- Po chwili dorzucamy ziemniaki
- Gotujemy do miękkości
- Wrzucamy czosnek
- Gotujemy jeszcze przez 5 minut
- Dodajemy odsączone orzechy
- Miksujemy na gładki krem
- Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem
- Podajemy z dodatkiem natki pietruszki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (1500 ml)
- Ziemniak (150 g)
- Czosnek (100 g)
- Orzech nerkowca (40 g)
- Kasza jaglana (40 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (24 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Majeranek suszony (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.