Zupa chrzanowa
Zupa chrzanowa
Przygotowanie
- Obieramy i kroimy cebulę w kostkę
- Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty
- W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę
- Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3 minuty
- Dolewamy rosół i gotujemy 10 minut
- Gdy ziemniaki są miękki miksujemy blenderem na gładki krem
- Dodajemy chrzan i mieszamy
- Nalewamy w talerze i posypujemy szczypiorkiem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (500 ml)
- Cebula (105 g)
- Ziemniak (40 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Chrzan korzeń (20 g)
- Szczypiorek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.