Zupa buraczkowa z wędzonym boczkiem
Zupa buraczkowa z wędzonym boczkiem
Przygotowanie
- Podgrzewamy 750 ml bulionu
- Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę
- Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę
- Buraki obrać i pokroić w kostkę
- Boczek pokroić w kostkę
- Bierzemy garnek, rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy boczek, zasmażamy 2 min
- Dodajemy cebulę z czosnkiem, zasmażamy 2 min
- Dodajemy marchew, pietruszkę, zasmażamy 2 min
- Dodajemy buraki i zalewamy rosołem/bulionem
- Dodajemy ocet, majeranek i gotujemy pół godziny
- Próbujemy i doprawiamy
Rady dietetyka
Jeśli stosujesz protokół autoimmunologiczny (AIP) nie dodawaj pieprzu czarnego. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Dieta – Protokół Autoimmunologiczny.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (600 ml)
- Burak (300 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (100 g)
- Cebula biała (50 g)
- Marchew (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (30 ml)
- Miód lipowy (12 g)
- Czosnek (10 g)
- Majeranek suszony (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.