Zupa brokułowa z makaronem
Zupa brokułowa z makaronem
Przygotowanie
- Brokuł dzielimy na małe różyczki
- W rondlu zagotowujemy wodę
- Do wrzącej wody wrzucamy makaron, gotujemy przez ok. 5 minut, a następnie odcedzamy i odstawiamy
- Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
- W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy brokuł i dusimy przez ok. 1-2 minuty, cały czas mieszając
- Dolewamy bulion i zagotowujemy
- Następnie dodajemy makaron, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut
- Zieleninę drobno siekamy, dodajemy do zupy i mieszamy
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Zupę nalewamy do misek i posypujemy serem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów z dodatkami.
Autor
Lista składników
- Makaron pszenny (pióra) – bezjajeczny (120 g)
- Brokuł (80 g)
- Pesto zielone (20 g)
- Ser Parmezan (15 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.