Złote mleko
Złote mleko
Przygotowanie
- Imbir obieramy i ścieramy na tarce na średnich oczkach.
- Wrzucamy go do garnka łącznie z wszystkimi innymi przyprawami, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia po czym gotujemy na małym ogniu przez 2-3 minuty.
- Po tym czasie dodajemy mleko i podgrzewamy, aż mleko będzie gorące.
- Gotowe przecedzamy przez sitko i ewentualnie dosładzamy wybranym miodem lub syropem.
Rady dietetyka
Takie mleko świetnie rozgrzewa i pomaga przy infekcjach. W sezonie przeziębień i grypy z powodzeniem może być stałym elementem naszego jadłospisu.
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Mleko migdałowe (500 ml)
- Woda (125 ml)
- Imbir korzeń (50 g)
- Kurkuma w proszku (4 g)
- Cynamon – laska (3 g)
- Anyż – nasiona (1 g)
- Goździk (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.