Ziemniaczki z grilla
Ziemniaczki z grilla
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
- Ziemniaki obieramy i kroimy na pół lub w ćwiartki
- W garnku roztapiamy tłuszcz i wyłączamy kuchenkę
- Rozgrzewamy grill
- W naczyniu płaskim rozkładamy folię aluminiową
- Na folii układamy cebulę, a na cebulę kładziemy ziemniaki, całość skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami, a następnie szczelnie zawijamy folię
- Folię z ziemniakami kładziemy na grill i grillujemy przez ok. 40 minut
- Po tym czasie odwijamy folię i grillujemy ziemniaki jeszcze przez ok. 5 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ziemniaczków.
Autor
Lista składników
- Ziemniak (700 g)
- Cebula (105 g)
- Masło (100 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Rozmaryn suszony (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.