Ziemniaczano-szpinakowe myszki
Ziemniaczano-szpinakowe myszki
Przygotowanie
- Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
- Szpinak drobno siekamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy szpinak i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż zwiędnie)
- Z sera wycinamy kółka
- Ziemniaki odcedzamy, dodajemy szpinak i całość bardzo dokładnie ugniatamy do momentu uzyskania jednolitej masy
- Z masy ziemniaczanej formujemy myszki i kładziemy na talerz
- Myszki dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Ziemniak (150 g)
- Szpinak (25 g)
- Ser żółty (6 g)
- Smalec z gęsi (6 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz ziarnisty (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.