Ziemniaczane myszki
Ziemniaczane myszki
Przygotowanie
- Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
- Ser kroimy w małe prostokąciki
- Z oliwek wycinamy kawałki na kształt oczek i nosków
- Marchew obieramy i kroimy w małe plasterki
- Ziemniaki odcedzamy, dolewamy mleko i ugniatamy na jednolitą konsystencję (w razie potrzeby dolewamy więcej mleka)
- Na talerz kładziemy sałatę, a z masy ziemniaczanej formujemy myszki z ogonkami i kładziemy na sałatę
- Myszki dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Ziemniak (150 g)
- Mleko kokosowe (50 ml)
- Sałata masłowa (10 g)
- Oliwki czarne (6 g)
- Ser żółty (5 g)
- Marchew (4 g)
- Koper (świeży) (1 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.