Ziemniaczana ośmiornica z parówkami
Ziemniaczana ośmiornica z parówkami
Przygotowanie
- Ziemniaka obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości)
- Parówki kroimy na pół, a następnie każdą połówkę nacinamy na krzyż do połowy (tak jak na załączonym obrazku)
- Następnie parzymy parówki we wrzącej wodzie przez ok. 3-4 minuty
- Ogórka kroimy w plastry
- Z mozzarelli wycinamy kółka
- Oliwkę i pomidorka kroimy na pół
- Ziemniaki odcedzamy i ugniatamy na jednolitą konsystencję
- Na talerz nakładamy ziemniaki i formujemy okrąg, w który z każdej strony wbijamy połówkę parówki
- Ziemniaczaną ośmiornicę dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Parówka drobiowa (100 g)
- Ziemniak (75 g)
- Ogórek długi (10 g)
- Ser Mozzarella (10 g)
- Pomidor koktajlowy (10 g)
- Oliwki czarne (3 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.