Zielony dip
Zielony dip
Przygotowanie
- Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki.
- Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy.
- Dodajemy szpinak i posiekaną dymkę.
- Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy do miski.
- Wyciskamy sok z cytryny.
- Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę.
- Doprawiamy solą.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dipów.
Autor
Lista składników
- Awokado (70 g)
- Sok z cytryny (bio) (45 ml)
- Szpinak (40 g)
- Cebula dymka (10 g)
- Czosnek (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.