Zielona zimowa zupa
Zielona zimowa zupa
Przygotowanie
- Cebulę i czosnek obrać, pokroić w półksiężyce
- Boczek kroimy w kostkę
- Brokuła kroimy/rozdzielamy na małe kawałki
- Brukselki kroimy na połówki
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem i boczek
- Podsmażmy przez 5 min
- Wrzucamy brukselki, zalewamy rosołem
- Gotujemy 10 min
- Dodajemy brokuła
- Gotujemy 3 min
- Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Przepis na bulion znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (500 ml)
- Brokuł (125 g)
- Brukselka (85 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (50 g)
- Cebula (50 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.