Żeberka z włoszczyzną i chorizo
Żeberka z włoszczyzną i chorizo
Przygotowanie
- Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć pokrojoną w cienkie plasterki kiełbaskę chorizo.
- W tym czasie można przygotować żeberka (umyć i oczyścić) i dodać do chorizo.
- Po 5 minutach dodać włoszczyznę i przyprawy.
- Zalać 1 szklanką wody, przykryć i dusić przez godzinę lub dłużej, aż do momentu, gdy żeberka będą miękkie.
- Co jakiś czas przemieszać i obserwować czy trzeba dolać wody.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia żeberek.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina żebra (200 g)
- Włoszczyzna mrożona (100 g)
- Kiełbasa chorizo (65 g)
- Smalec wieprzowy (12 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (4 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kurkuma w proszku (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.