Żeberka z dzika z wolnowaru w warzywach
Żeberka z dzika z wolnowaru w warzywach
Przygotowanie
- Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm
- Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski
- Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami
- Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski
- Seler naciowy myjemy i kroimy w półksiężyce i dodajemy do miski
- Imbir obieramy i kroimy drobno i dodajemy do miski
- Mieszamy mięso z warzywami w misce
- Wrzucamy do wolnowaru
- Ustawiamy na 8 godz. na opcję „low”
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia żeberek z wolnowaru.
Autor
Lista składników
- Dziczyzna żebra (500 g)
- Cebula (105 g)
- Marchew (45 g)
- Seler naciowy (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Czosnek (10 g)
- Imbir korzeń (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.