Żeberka z dzika z warzywami i sosem z granatów
Żeberka z dzika z warzywami i sosem z granatów
Przygotowanie
Żeberka:
- Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry
- Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru
- Żeberka kroimy w kawałki po 3-4 kostki, solimy i pieprzymy i kładziemy na warzywach
- Włączamy wolnowar na 8 godz. na „low”
- Po tym czasie żeberka są gotowe
Warzywa:
- Marchew, pietruszkę, kalarepę obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach
- Mieszamy
- Wkładamy do pudełka „na wynos”
- Obok kładziemy brukselkę i kalafiora
- Sos pakujemy osobno, najlepiej w jakiś mały słoiczek
- Obok kładziemy 2 – 3 kawałki żeberek
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przygotowania żeberek.
Autor
Lista składników
- Dziczyzna żebra (400 g)
- Cebula (105 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Seler korzeń (60 g)
- Marchew (45 g)
- Czosnek (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.