Żeberka wieprzowe z wolnowaru w warzywach
Żeberka wieprzowe z wolnowaru w warzywach
Przygotowanie
- Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm
- Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski
- Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami
- Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski
- Seler naciowy myjemy i kroimy w półksiężyce i dodajemy do miski
- Imbir obieramy i kroimy drobno i dodajemy do miski
- Mieszamy mięso z warzywami w misce
- Wrzucamy do wolnowaru
- Ustawiamy na 8 godz. na opcję „low”
Rady dietetyka
Będąc na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie dodawaj pieprzu. Jeśli potrawa ma być bardziej białkowo-tłuszczowa nie nakładaj sobie na talerz duszonych warzyw.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia mięsa w wolnowarze.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina żebra (400 g)
- Cebula (105 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Seler naciowy (50 g)
- Marchew (45 g)
- Czosnek (10 g)
- Imbir w proszku (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.