Zasmażana kapusta pekińska z kurczakiem, imbirem i chili
Zasmażana kapusta pekińska z kurczakiem, imbirem i chili
Przygotowanie
- Kurczaka kroimy w paski lub kostkę
- Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w paseczki
- Kapustę kroimy w poprzek liścia w paski
- Imbir drobno siekamy
- Papryczkę kroimy w cienkie plasterki
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy kurczaka
- Zasmażamy 5 min
- Dodajemy cebulę z czosnkiem
- Zasmażamy 2 min
- Dodajemy kapustę pekińską, paprykę, imbir
- Dodajemy trochę soli, pieprzu i słodkiej papryki
- Przykrywamy pokrywką na 5 min
- Podnosimy pokrywkę i zasmażamy 5 min
- Próbujemy i doprawiamy do smaku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Oznaczaj serduszkiem swój ulubiony przepis, by móc sięgnąć po niego w każdej chwili.
Autor
Lista składników
- Kapusta pekińska (150 g)
- Kurczak pierś (150 g)
- Cebula (50 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Czosnek (10 g)
- Chili (5 g)
- Imbir korzeń (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.