Zapiekanka wołowa
Zapiekanka wołowa
Przygotowanie
- Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Mięso podsmażamy na maśle wraz z papryką wędzoną i solą.
- Bakłażana kroimy w cienkie plastry. Połowę plastrów układamy w naczyniu żaroodpornym.
- Do mięsa dodajemy płatki drożdżowe i koncentrat pomidorowy. Mieszamy.
- Podsmażone mięso układamy na warstwie bakłażanowej, następnie przykrywamy pozostałymi plastrami.
- Pieczemy przez 30 minut i podajemy.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zapiekanek.
Autor
Lista składników
- Wołowina mięso mielone (160 g)
- Bakłażan (120 g)
- Przecier pomidorowy (30 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Płatki drożdżowe (15 g)
- Papryka wędzona mielona (proszek) (4 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.